Monday, March 22, 2010

LaST dATE..



pelik x korg bace tajuk entri kat atas tu?
kiter yg nak taip ni pon rase pelik..haha
ape2 pon, layanzzzz..

arini kiter nak share beberape benefit of having last date with ur "most beloved ex"..
antare benefit last date yg telah dikenalpasti adalah..:


[1] korg dgn ex korg dpt jadi kawan baik utk s'lame2 after last date tu...

[2] xde lg menaruh ape2 perasaan antara korg dgn ex korg..even after terjumpe balik pasni...or korg jumpe die hari2 A.K.A selalu...

[3] korg xkan ade lg perasaan jealous kalo tgk gmbo gmbo ex korg happy2 dgn kwn2 die or dgn bf/gf baru diorg...

[4] korg akan redha dan bleh menerima kenyataan bhwa KORG DGN DIE DA XKAN DPT BERSAME LG PASNI dgn emosi yg ceria + gumbire + excited(kikiki)

[5] xde lg rase benci dlm diri korg bile korg t'igt balik segale memori buruk A.K.A pahit time korg dgn ex korg hanyut dlm virus cinta dlu..ekekeke

[6] segale memori indah yg korg asik duk igt jer dlu tu suma akan jadi kenangan plg manis dlm idup korg...sbb korg akan rase suma tu mcm satu percutian paling best korg penah alami...cewahhh...hehe

[7] korg akan lebih berdikari after last date tu, sbb korg akan rase yg korg dah xkan harapkan ex korg lg pasni...

[8] korg akan lebih bersemangat utk lalui hidup baru tanpa ex korg...sbb dlu rase mcm ade jer komitment dgn ex korg yg korg susah sgt nak lepaskan...tp after last date, everything is over dude! it's time to cheer up again! =)

[9] korg akan belajar menyayangi ex korg mcm kawan biasa...ala...mcm korg sayang kat kawan2 korg yg len tu...kire skrg ni korg dah become fair la kat suma org...xde lg nak pilih2 kasih dah...ehehehehe

[10] korg akan rase lebih selamat dari melakukan dosa2 besar...ataupun dosa2 kecil yg bile korg kumpul2 akan jadi lg besar dr dosa besar...apebnde duk melalut plak ni...ehehe...tp bg yg couple2 tu, mesti phm nyer kan...uhuk!


akan tetapi!

suma benefit ni adalah bersyarat...
korg igt senang2 je ker nak dpt suma benefit ni kalo korg x ikut syarat2 mcm kat bawah ni....

SYARAT2 SEBELUM MENGHADIRI LAST DATE :


[1] korg kene bg "hadiah" kat ex korg..hadiah yg melambangkan korg ni appreciate ex korg tu...bukan lah last date korg bleh akhiri dgn maki hamun, tuduh menuduh, cari salah sape....no! no! no! kire last date ni hari pendamaian r....maksudnyer korg sendri kne ikhlas and kene pasang niat yg korg redha and btul2 ready utk last date tu....bukan men terjah jer tau..huhu

[2] berbalik pada "hadiah" td, bukan lah hadiah berbentuk SEKS! ops..sorry for being too transparent... yela.. couple2 ni, bukan leh cayer sgt...mentang2 sayang la kunun kan...pastu sanggup bergadai maruah segale bagai...just nak tunjuk yg korg sayang kat bf/gf korg tu! what the hell mcm tu?? pegi masuk hell ok! ops...sorry lg skali...i have always pray so that all my frens will go to heaven..not hell. pandai2 la pk ok..korg suma da besar.FULLSTOP!

[3] masih berbalik pada "hadiah" td, hadiah yg korg bleh bagi adalah...jeng3...
korg pnah x prepare sumthing yg konon2 nyer korg akan share dgn bf/gf korg biler korg dah kawen dgn diorg nnti...tp nak wat cmner kalo dah xde jodoh korg utk b'same kan..so...time ni la korg bleh bg bnde2 tu kat ex korg...bg ex korg ni haru sket..huhu

[4] in case kalo korg da bg hadiah tu kat ex korg, pastu die bleh plak ckp yg die xleh terime and xleh simpan hadiah tu, korg jgn plak men terjah or nak pkse2 die simpan gak...dah korg xde ape2 pun lepas last date tu...no forcing2 k! tp korg bleh cube tnye reason kenape die xleh simpan hadiah tu...and kalo ex korg tu jenis yg menghargai korg and ape yg korg wat, he/she will actually say "i terharu sgt dgn hadiah yg u bg ni..rase nak nanges..isk3" haa..ni tandanye yg ex korg reti gak appreciate ape yg korg wat utk die selame ni...xdela men blah mcm tu jer bile da jumpe yg len...so korg pun xdela rase cm useless sgt kan... bile ade org appreciate mcm tu, mesti akan hilang segale rase benci pada ex korg tu time gaduh2 or time awal2 break up dlu..huhu

[5] pendek citer, even for the last date, korg dgn ex korg kne saling menghargai sebenarnyer...=)



wokey la..that's all for today..tu jer nak share...
semoga korg suma have more fun in ur current or next relationship..
pk baik2 sket bile kiter ckp,"have more fun" tu..
have a blessing relationship is most important k!
don't let the devil to bring u down...
just bear in mind...
a blessed relationship will always last accordingly..insyallah..=)

6 comments:

rorozoa said...

best jgk ko tulis ida ek.. trbuang mse kje aku bc ape yg ko tulis.. hehehe.. pape pun aku skong yg no 7 tu.. ;p

ayumi said...

ehehehe...thanks sbb dtg jenguk blog aku n sudi buang mase ko bace aku merepek kat cni..hehehe..=)

© The Little said...

agak2 nak kasi hadiah ape ah?
x tau ape yg dia nak.
huhu

ayumi said...

hadiah ape nak bagi tu, terpulang sebenarnyer...
cume kt kne bersedia dgn kemungkinan yg die xkan simpan hadiah tu..
maybe die akan buang..or bakar..
uish...sadisnyer..hihi

tp xper...
as long as kt dah berusaha...
lgpun kt bg hadiah kat die kali bkn utk dapatkan die balik pon...just nak berdamai jer kan..=)
contohnyer,
bg kad "THANKS" and "SORRY"..
mcm simple ek..
but then everything ends very nice=)
list kan sbb2 kenape kt mintak maaf..n list kan sbb2 kenape kt say thanks kat die..
maybe bnde2 yg kt list tu, die sendri pon x igt dah..
tp bile die bace balik balik, mesti haru beb...
goodluck!

rorozoa said...

aku nk wat mcm tu dlu.. tp tak trkasi lak.. last2 adiah tu aku kc kt org len.. tu pun lpas sthun lbey simpan.. huhu..

ayumi said...

lor...siap kasi kat org len..ko kasi sape lak hadiah tu? apesal xbagi kat aku jer..aku suke hadiah2 ni..hahaha