Friday, March 26, 2010

ko apesal? ade masalah ker???

semalam g tgk pratonton filem terbaru Professor A Razak Mohaideen..
citer 4 MADU...
dekat jer..xjauh pon...
xyah g GSC Alamanda... or TGV One Utama...
just tgk kat Dewan Sejuk Betol A.K.A DSB uitm shah alam...
tiket murah jer...MYR5 sajo..
event ni organized by diploma student Fakulti Teknologi Kreatif dan Artistik...

before preview movie tu,
ade la beberape iklan yg telah disusun oleh pihak penganjur kan...
ade bebrape org aritsTIK yg hadir memeriahkan event semalam...
org fofular yg dtg semalam, termasuk ler Saiful Apek and Marsha Milla Londoh..(btul ka aku eja ni..layan ajelah..huk2)
then ade la sesi soal jawab bersama artisTIK dan makhluk2 di sebalik tabir yg lain..
then ade sorg budak pempuan ni duk tnye satu soklan ni kat Prof, [edited version] "BYK2 PELAKON, NAPE EK PILIH SAIFUL APEK??"
ktorg dah duk gelak time tu...
tgk apek pon dah stat wat aksi xpuas hati die..
then Saiful APEK sendiri yg duk jawab soalan tu..
die ckp, "Ko ade masalah ker??"
plus gaya ala2 nak carik gaduh..
ktorg duk gelak giler tgk die nak bela diri time tuh..
mmg kelako r Saiful APEK ni..hahaha
pastu die ckp lg, "Market ni.. MARKET.. tau x??"
sambil wat muke perasan dier lg..huhu
pastu die ckp, "tanpa anda, siapalah saya..."
cayalah APEK! =)

lepas abis sesi ala2 interviu dgn org2 disebalik tabir tu,
Marsha plak duk perform satu lagu dlu...
lagu "YANG tERBAik"
besh lagu tu...=)

pastu ade dance performance dari budak2 artistik tu...
best jugak...
lgpun da lame x tgk live performance cmni kan...
i like..=)

pastu baru movie 4madu bermula...

overall, 4MADU tu bole diletakkan dlm kategori best jugak r
sbb citer die lain dr yg sebelum2 ni..
ade keUNIKan sket di situ...
ade mesej yg disampaikan...
jln cerite yg mudah difahami...
emm..ape lg yer..??

kalo nak tau, kene r g tgk sendri kot..
maybe raye nnnti baru kuar kat pawagam kot citer tu..huhu

p/s:
after tgk movie smlm, ade 6 makhluk bernyawa kelihatan menyusuri jalan uitm yg berbukit bukau tu selame lebih kurang 40minit... identiti ke-enam2 makhluk masih belum dapat dikenalpasti..atau lebih benar lg, identiti mereka terpakse dirahsiakan atas faktor2 keselamatan...siapakah mereka?? jeng3...
(biarkan hidup anada diselubungi misteri..)

4 comments:

muffler said...

dah keje ye cik kita nie hehe.. congratulation... by the way, for the last comment aritu pasal your first real interview, after that how you get through? skrang keja pe..?

sorry sbb bz sikit bnyk sngt traveling n problem..biasalah, im not perfect keke..

i want to comment about your new design for ur blog.. Color font tu better tukar wana putih, sbb is hard to read dgn background wana biru tu...

:: hayati :: said...

ad award utk ayumi.....hehe

ayumi said...

muffler :

xkeje lg...just temporary jer stakat ni...
font color tu, alrite..
i'll change it later...hihi
thanks for stepping back here =)

hayati :

tenkiu..really appreciate it =)

muffler said...

better than nothing right.. :)
welcome mate..

by the way saya doakan awk dapat keja yg awk minat n bersesuaian dgn course yg awk pernah ambik n of course permanent..k

I'm told you, im no lucky guy. But this year 2010 i felt more lucky..

Interview advice, ask the interviewer a killer question... :)