Thursday, March 18, 2010

hanya kerana status..



citer ni citer smlm sbnarnyer...
smlm, masuk2 ofis jer,
duk belek file sket...
bukan belek ape pun...just selak2 jer...
hahaha..
intro nak wat keje r kunun...

pastu rase xleh nak g r..
tukar mood..
facebook jap!
kikikiki

as the attached picture kat atas tu,
itu la status kiter kat facebook smlm...hihi
sadis x??? sadis kan...isk3..
actually, ade true story di sebalik status tu...
true story yg cume bleh di reveal kan kat blog ni jer..hahaha
sebenarnyer semalam, kiter xde duit kecik la..
bukan xde duit lgsung..
duit tinggal sekeping not RM"jeng3"...
kalo nak wat bayar nasik yg beli kat cafe...
dlm rm3++..pastu hulur duit not RM"jeng3" plak...
sure cnfirm makcik tu akan tnye nnti...
"xde duit kecik ker dik...huhu"
tu yg duk wat status cmtu..
tp rmai plak yg ala2 terpedaye...
duk kesian kat status yg ala2 sadis giler tu..huhu
tp layankan ajela..haha

and dalam ramai2 yg terpedaye tu,
ade la seorg sahabat ni..
member facebook...
xkenal pon...
kire baru kenal la kan...
duk chat dgn die jap...
pastu die siap suro contact sbb die nak bg pertolongan ikhlas katenyer...
pertolongan mcm mane tu yer...
haa..yg ni rahsia jugak....
PRIVATE & MOST CONFIDENTIAL..haha

yg pasti, ktorg were having date jap after balik keje semlm...
kiter sajer jer nak dgr ape2 yg die nak citer kan..
yela...org nak tlg kiter kan....xkannak tolak mentah2..
lgpun, die nmpk ikhlas nak tolong..=)
tp xmo la citer pertolongan mcm mne yg die nak bg sebenarnyer..
just nak citer yg ktorg just dduk kat satu kedai mkn ni...
pastu die tnye, "da mkn ker?"
kiter jawab la, "da.."(ops...lupe plak pasal status xde duit td..kikiki)
die ckp lg, "aik, td kate xde duit..."
alamak....hampir2 terperangkap lak...
sengeh jela...n cakap.."td ade duit syiling korek2 dlm purse tu..."(hik3)
die tnye lg, "mkn per?"
"nasi lemak.."
"breakfast ker?"
"xlah..lunch..."(nak b'lagak r tu...sbb die mkn sedap2 jer time lunch...org lain x heran pon mkn nasi lemak time lunch! rrrrrr...xpe2...sabo3..kikiki..)

then borak2 sket...
die minum and makan nasi...kiter makan nasi jer...
die tnye lg, "xnak makan ker..order la.."(edited version..hihi)
"xpelah..malam ni nak kuar la..mkn kat luar"
"owh.."
then the "business talk" starts...
die ckp, "sy bukan nye aper...
just nak tlg awak jer...
sedih sgt sy bace atatus awak tu..
kesian giler..."
"huh? ye ker..sy xrase sedih pon..."(sbb awk xtau keadaan sbnarnyer...kikiki)
then, borak2 lg..
sampai da nak mghrib tu, baru ler ktorg kuar dr kedai tu...
and die g bayar..hihi
pastu die tnye lg,"awak duk mane?"
tu..kat atas ni jer..(tgn duk tunjuk kat arah langit...haha)
"ok..i'll walk u home.."
huh? what ever la...

itu ler alkisahnyer..
hnye kerana status kat facebook tu,
siap dpt kawan baru arini...
tp die ade bg assessment sket kat kiter..
tgk ler cmner....hihihihi
anyway, thanks! =)

2 comments:

rorozoa said...

kire aku pun trtipu la ek.. aku pun ade cment kt fb ko jgk.. ;p

ayumi said...

ahahahaha...sory la rorozoa..
aku xde niat pon nak menipu aritu..
dah korg suma yg biarkan diri korg tertipu..uhuk2..
anyway, thanks sbb amik berat aritu...
ecece...ambik berat ker...:-p