Monday, December 21, 2009

iF U LoVe someOne, LeT ThEm gO

tibe2 tangan ni rase gatal nak menaip...
tibe2 tangan ni rase gatal nak surf internet...
tibe2 tangan ni rase gatal nak buke facebook...
tibe2 tangan ni rase gatal nak...emmm..STOP!

actually arini,

tangan ni gatai terbuke satu account facebook...
pastu mata ni plak gatai duk bace status and comment2 dlm kat status tu....

"If you love somebody, let them go..."

pastu otak ni duk pk, cam besh plak kalo wat entry dlm blog ni...hehehe

kalo ikutkan logik otak kiri (kiter),
otak kiri kiter cakap psl status kat ats tu, "mcm betul..tp.."
aik? ade tapi plak...
tapi ape yer...??

otak kiri kiter cakap,
kalo kiter sayangkan seseorg,
UNDER CERTAIN CIRCUMTANCES,
mmg la patut lepaskan...
sbb based on pengalaman kiter pun,
kiter sendiri xsuke kalo org yg sayang kiter asik duk control kiter kan...
asik duk control kiter boleh wat itu-ini, jgn wat itu-ini...
sape2 pun xsuke kan...
if "dia" mean for u, then "dia"will surely return to u...
watpe nak pakse2..just set them free ler...=)

but on the other side,
mcm salah plak kalo nak lepaskan org yg korg sayang tu...
yela...
elok2 ade harapan leh bersame...
pastu biler lepaskan, langsung r xde harapan kan...
dah name pun sayang, nak lepaskan wat ape...?????
melainkan kalo ade atu batu besar akan hempap korg kalo korg still proceed dlm relationship dgn sum1 tu...

why we have to let go without any single try..???
x percaye keupayaan diri sendiri ker...???
EVERYTHING IS POSSIBLE WHEN U JUST BELIEVE..=)
betul x..?????

or..maybe setiap individu ade perspektif diorg sendiri utk fikir camner nak wat keputusan yg melibatkan hati and perasaan ni kan...
xkesah lah kalo mcm tu...
cume....
jgn lah terus mengalah...
at least, try dlu...
mane tau "dia" betul2 soulmate korg ker...
(,")(",)

20 comments:

muffler said...

I like this part..

"jgn lah terus mengalah...
at least, try dlu...
mane tau "dia" betul2 soulmate korg ker..."

about the entry title.. f u luv sum1, let thm go.

erm...if kalau bercinta sebelah tangan rasa ok kot.. tapi kalau becinta tahap nak smpai nikah, better ka? my mind say, jangan!!! org dah kata kahwin tu bawak rezeki mane tau "dia" betul2 soulmate kan kan kan???

i like what ur wrote..

regards,
http://silentmuffler.blogspot.com

ayumi said...

thanks for ur comment, muffler=)

tapi...mcm mane kte nak tau kt b'tepuk sblah tgn or x, kalo kt x confess dgn org yg kte admire tu...???
xkan nak senang2 jer let go kan..?? kan?? kan?? =)

muffler said...

welcome... :)
kalau nak tahu, yg kita bertepuk sblh tangan @ tidak kita tanya dia...kalau dia kata ya.. ya lah.. tapi kalu dia kata tidak. ada harapan...tp kalau dia tpu...kita tak tahu..

but the important thing is pastikan org yg nak ditanya tu dia belum berpunya.. walaupun dorg just as couple tu dah jodoh dorg mana tau jodoh dorg smpi nikah, tiba2 kita tanya dia.. tu dah jadi dosa kacau hbgn org lain..sbb tu relationship is so valuable..
byk org tak tahu pasal ni.. dorg tak kisah dah berpunya ke belum she/he not urs katanya...ni lah part manusia yg tak brapa nak saya suka...

kalau terjadi camtu kena wat kptusan f u love sme1 lt thm go bg yg bertanya bukan yg ditanya k..

yg ptg kena wat kptusan yg betul pada couple2 yg blm kahwin, dah kahwin, dah b'ank cucu... fikirlah betul2.. walaupun sejahat dia ada jugak baiknya cuma kita tak nampak dan tak sedar... adeh ceramah lak hehe

ayumi said...

thanks 4 ur panjang lebar nyer comment..=)

boleh sayer tnye sesuatu...
awak dah berpunyer ker belum..???
ehehhe :-p

muffler said...

lagi satu, yg dah bercouple n kahwin... dah ada couple bagitau dah ada walaupun tak ada depan mata dia.. yang kahwin pun camtu jugak.. ni antara penyebab semua org jadi single dan terpedaya.. tak kisahlah lelaki or perempuan...

disini saya ada satu kisah,
wanita ni dah ada teman dgn sorg yg jauh dimata. someday, ada seorg lelaki cuba memikatnya, dia mengaku lelaki tersebut lebih jauh sempurna dari temannya. wanita ini telah pun memberitahu kepada lelaki tersebut yg dia sudah berteman. tetapi lelaki tersebut tidak peduli kerana mereka blm ada ikatan apa2. tp alhamdulilah mereka si wanita dan temannya masih bersama. temannya berdoa agar lelaki tadi merasa apa yang teman si wanita ini rasa (dalam keaadan hbgannya dia kacau).. adakah doanya akan termakbul?

dan bagi saya, jika termakbul alhamdulilah why? sbb dia doa camtu spya memberi pengajaran pada lelaki tersebut... bukan niat untuk merosakkan hbgnya bila lelaki tersebut sudah berpunya.

kat sini kita tahu mana nak guna If U Love Someone Let Them Go.. untuk si lelaki tadi, bukan Teman Si wanita it.. cheers

regards,
http://photosantai.blogspot.com

muffler said...

jwpn fomal... rasa2 awk? :)

ayumi said...

emmm..btul gak citer awak tu...
tp, rase2, ade beza x 2 statement ni...
if u love someone, let them go..
and
if u love someone, set them free...

ade beza ker???

muffler said...

yup ada beza.. besar sgt beza dia

if u love someone, let them go..
yg nie, macam saya nyatakn tadi...

if u love someone, set them free...
yg nie pulak,

1)maybe hbgan tu ada masalah yang pghujungnya tak dapat diselesaikan, tapi bukan masalah curang (i hate that word) mslh nie sebenarnya boleh di fix tp kdg2 manusia tak nak sbb dia bangga dgn taraf dia berakal.

2)dia bercinta tapi dalam keadaan paksa... teman tawanan...

3)hbgan yg menipu sesama sendiri dan juga temannya, byk berlaku sekarang....

tp yg penting if somebody in this position the 2nd one... fikir lah jugak elok2.. sbb pe jodoh tu ditangan tuhan walaupun kita mula2 fikir lain, tp mana tahu terbuka hati dan Allah telah merestukan serta itu adalah jodoh dia (we cant see it)..jodoh ditangan tuhan kita cuma dapat merancangnya dan menjayakan dengan bantuannya..

ayumi said...

i feel quite attracted with ur statement..

"hubungan yg menipu sesame sendiri"

kenpe still nak teruskan kalo masing2 hnye menipu yer..???

muffler said...

kalau dlm keadaan camtu, sbnrnya sometime dorg tak menipu dorg dah ada rasa syg tu cinta tu.. tp keadaan yang memaksa untuk menipu mencintai dan boleh jadi menipu untuk tidak mencintai...

keadaan ini boleh jadi terbalik, dorg mmg bersama, tapi menipu sekeliling yg mereka tidak bersama..cth pada rakan2, keluarga & sebagainya...

the right answer is... keadaan & sbb2 tertentu...antara sedar dan tidak sedar...

ayumi said...

ur explanation make me getting more confuse sometimes...huhu

what would u say if i say that MOST guys are just fooling around in their relationship (means not serious)...agree x???

they love to tackle a girl, shower the girl with millions of compliments and promises..and then starts playing hard to get as the girl starting to fall in love with them..??? soooo cruel, huh...

muffler said...

yup i agree...men/boy namanya lelaki, tapi tak limit kat situ gak, pompuan pun ada camtu...dont blame guys for it, sometime gurl also done that...

take a look into the person, for me i dont want to be that guy anymore(from my experience, me also included in this categories of guys before) but time and relationship will change someone to be a better person. exp: me.

like i said before, smua terjadi disbbkan keadaan, tp keadaan yg direka sendiri...its not faith..

muffler said...

by the way..i dont like the situation from the entry...hinggala ke comment saya ngn awk... :) bcos kita manusia tak nak lah jadi perkara yang sebegini kat khdpan kita kan.. mintak2 dijauhkan...

ayumi said...

experience can change someone to become a better person...

kalau lah suma org fikir mcm tu...
mesti aman dunia ni..
hehehe=)

tp kdg2 mase pun play a big role for someone to change...
kbyakkan org akan fikir,
ala...aku mude lg...xkan da nak berubah kot...xkan da nak kne jd baik kot..
patu akibat nyer, mkin rami la org yg jadi mangse si pemikir yg pentingkan diri sendiri ni...huhu

muffler said...

i agree with that...

by the way on what i can see in you statement... u have hard feeling in this story right? mksud saya pnglaman dlm sstu nie kan kan kan?

ayumi said...

u know what...
ur question made me senyum sorg2..
pandai2 jer eh..:-p

somehow..
maybe ur guessing is true..
hehehehe

muffler said...

lain org lain kisah....tapi walaupun lain kisah tapi plot cerita seakan2 sama & cara penyelesaian pun berbeza... hehe.. i am just guessing but the reality is always true rght...

ayumi said...

arini rase nak kill someone!
sakit ati!

Oja said...

ada betul nya...tapi sebaiknya minta petunjuk dari Allah supaya tade la terlalu lama masa kita terbuang dgn sum1 not our soulmate..

(talking fr xperience of 13yrs wasted)

ayumi said...

13years???
lame giler!!!

kiter doakan semoga relationship oja lepas ni akan lebih dipermudah..=)