Thursday, November 12, 2009

hujan + hujan = BanJiR!

time dulu2 kan,
selalu berangan nk jalan dgn sum1 time2 ujan...
jalan same2 pkai satu payung...
payung lutsinar tu..
romantiknyerrrrrrrrr..
hakhakhak





dah2..xpyh nk berangan lebih2..
xpyh nk berangan ntah ape2 mcm tu...
semua tu palsu!!!
xde makne nyer nak romantik2 ni..huhu

actually, hari ni da dapat da pengalaman berdua meredah hujan...
jalan dlm ujan pkai satu payung...
siap basah satu badan....
sampai naik demam...
aik??
pkai payung pun boleh basah satu badan ker..???
jawapannyer,
YER, BOLEH..
JIKA HUJAN ITU DI SHAH ALAM! huhuhuhuhu
DAN PAYUNG HANYA SATU...
DAN HUJAN ITU SANGAT LEBAT...
DAN ANGIN BERTIUP DENGAN KENCANG...
tu ler pngalaman yg terpkse ditempuhi 2 org sahabat karib pd hari ini...
cewah, ayat nak skema aka "skala"..ekekekke

kat mne kejadian berlaku..??
time g beli tiket kat seksyen 17...huhuhu
dah basah satu badan tu,
wat selamber jela g kaunter beli tiket...
nasib baik ler baju xjarang..
kalo x, free2 jer wat free show arini..
huhuhuhu

lepas beli tiket, balik uma...
AKAN TETAPI,
biler sampai kat seksyen 7, area P**** K******* (area uma kitrog)
tgk2 air tasik dah melimpah sampai depan BINTANG (pasaraye plg femes kat ctu..huhuhu)
abes bnjir kat surau,
tempat parking depan bintang tu,
Bintang Side Walk Cafe (outside area),
2 org sahabat karib ni pun sibuk ler menuju ke tempat kejadian...
duk ambik gmbo banjir(sempat lg tuh!)

antare gmbo yg sempat di"snap" -->>



**** surau yg dikelilingi air****



****keadaan depan Pasaraya Bintang****



****parking keter dlm banjir..huhu****

8 comments:

wahyujatmika said...

salam hormat dan rahayu.

setiap ruang dan waktu terikat dengan peristiwa. Justeru rentetan peristiwa perlu dianalisis untuk dijadikan pedoman dan sempadan.

salam bicara.
bicarawahyu.

cindir-rela said...

hai..
sebut pasal payung lutsinar tuw, saye ade payung tuw!!!!:)

dah 4 tahun carik, actually dulu benda ni famous kat jepun, siap pesan ngan kawan kat jepun tolong carikkan payung tuw.,, skang dah dapat teruje sangat..kebetulan pulak skang kat bangi petang2 memang hujan, memang bergaye betul rase pakai payung lutsinar tuw..

tpi yang menariknye, saye jumpe payung tuw kat carefour je kat alamanda mase kebetulan saye nak carik rain coat lutsinar jugak...:)

Meet Uncle Shah said...

salam ziarah,

dari hujan itu, timbul satu kenangan!

keretasorong said...

salam singgah lalu

wow, surau terapung..

huhuhuhu

^_^

honeyBee said...

awk, lepas ni, kiter da xleh share satu payung lagi, da xleh nak redah hujan same2, nk basah bersama...

lepas ni, awk payung lain, sy payung lain sebab kiter da x satu tempat..

kiter lepas ni jauh terpisah...sy akan rindukan saat2 kiter basah bersama, meredah hujan dan banjir bersama..

syahdunyer rase...moge kiter ade kesempatan lagi nak lalui sumer tu bersama..

p/s:ingat daku dlm doamu

ayumi said...

smlm time nak g kelas, ujan plak pagi2.. pastu member bg pinjam payung lutsinar tu...first time gune...excited giler!!!! =) ekekekekekeke

muffler said...

salam... i never been in the flood situation before.. tapi semua tu anugerah kan... by the way is nice and sweet kalau berpayung berdua di bawah hujan... hujan renyai, ok.. tp kalau hujan lebat... fikirlah sendiri.. hehe nice entry to empunya blog...

follow mine, like to share..
http://silentmuffler.blogspot.com

cheerss

ayumi said...

kalo berpayung b'2 dlm ujan yg yg lebat, it will sure double the NICE..hahahaha...

xpelaa...skali skale...bukan slalu pun..huhu