Tuesday, November 10, 2009

menang RM 50K !!!

menarik x kalau satu malam, ade org kol korg,
bgtau korg dah menang rm50K
perghh..
kan best kalau betul2 terjadi ek...=)

tapi itulah yg terjadi pada kiter malam semalam,
sehari sebelum final paper for final exam for final sem...

time tu kiter br jer abis solat isya'..
telekung pun xsempat bukak lg..
nasib baik doa dah sempat aminnn..(sempat ker..?? hihi)

punyer la berlari keluar dr bilik..
igtkan mak yg tepon...
pastu tgk2, no 013-620xxxx plak yg kuar kat skrin enset tu..
sape pulak ni...
nak angkat ker x ek...
malas jer nk layan kalo a*** yg kol...huhu
tp..bukan kot..
angkat jela...

"Hello,Assalamualaikum..?"

"Hello, awak ni S******* N****** ker??"

"Ye saye, awak ni sape ye..??"

"Saya (ape ntah name die sebut) dr TransNetwork"
"Awak ade hantar resume kat mane2 x sebelum ni???"

"Setakat ni Xde. Kenape yer???"

time ni dlm kepale dah duk pk ade company nk suro dtg interview,
tp CONFIRM setakat ni xpnah lg hantar resume kat mane2..
mcm mne plak leh tetibe nk panggil interview ni..musykil2..huu

pastu, tetibe...
"Awak telah menang hadiah RM50K"

"Hadiah ape??"

"Percutian ke Bali"

Ape kes TransNetwork nk bg hadiah RM50K n percutian ke Bali plak???
dahler nada suara cam xde feel jek..
kiter lg ler xde feel nk layan..tapi layankan jugak..huhu

Pastu die diam, kiter pun diam la..
Ape die ingat kiter nak menjerit satu rumah sbb menang RM50K plasu tu ker??
Ape die igt kiter nak get excited la dgn hadiah yg die bgtau tu..huhuhu

Tapi...
tibe2 rase mcm kenal plak suara n gaya PENIPUAN ni...
mcm seseorg yg sgt2 dikenali..
tp....
sbb no yg die gune tu lain sgt2..
xkan nk main terjah je kot...
kalau salah org kang, malu plak...hihi

"Ea! Sape ni?? Jangan main2 bleh x..??"
"Saya xde mase la nk layan semua ni"

"Mane ade main2..."
"Awak ni garang nyer.."

Pastu ntah ape bende lg die ckp ntah, x igt plak..

last2 betul la sape yg kiter teka td..
siot betul la budak ni!!!
eeeeee...geramnyerrr!!)


p/s :special note for akimbo >>>

akimbo, tlg jage bigbear awak tu bebaik sket...
asik nk kene kan org jek!
nanti la ko...hari ni hari kau..
hari esok, luse, minggu depan, bulan depan, tahun depan, Hari aku plak kene kan ko!
JUST BEWARE BIG CHIP! HAHAHAHAHAHAHA

5 comments:

honeyBee said...

o...saye kenal sape kwn awk tue..lpas ni kiter sumer kene la hati-hati sebab die tu mmg suke kenekan org..

aritu kwn sy pun terkena jgak ngn die..ni da leh masuk melodi ni, repot, nti bru la die da xbrani nk kenakan org lg..

kik3..]

from:miss honeyBEE

ayumi said...

yup2...mari kiter rmai2 plan cmner nak terjah die..hahahahaha

cybernetic88 said...

hahaha. cian nye kamu. ok2 kte terjah sme2. wt plan baiknye. haha

Akimbo said...

hahaha..
tu kes boring tak tau nak buat ape la tu..

da tak terjage teman..

honeyBee said...

akimbo, kome kene jage la bigbear kome tu b4 die kenekan lg ramai org..kang haru biru dunia ni..ekekekkekekk