Saturday, January 8, 2011

beza lelaki dengan perempuan

aritu time balik keje, sempat la jugak singgah satu Restoran ni..
*identiti restoran terpaksa dirahsiakan demi menjaga kepentingan Satu Malaysia (what the what?)
ni kali ke-3 beli makanan kat restoran tersebut since bila ntah. malas nak ingat.
before ni, 2 kali beli, Lelaki yang duk jaga kat kaunter tu.
tapi kali ni, perempuan pulak yg jaga.
masa lelaki tu kira, agak bertimbang rasa gak kot.
sebab kitorang beli dah malam..
then lauk tu lauk tengahari..confirm!
so logik la dia nak bagi harga murah2..
but then, bila seorang perempuan yang duk jaga kaunter CASHier tu,
tetibe harga dia kira bukan setakat macam harga lauk tu baru lepas dimasak.
tapi kitorang rasa, macam la lauk ko sedap sangat! haha

just imagine,
2-3 hari lepas, me and sorang lagi member, kitorang datang restoran yang sama,
kitorang tapau nasi 2 polisterin, pastu lauk ikan goreng sekor + ayam seketul + sedikit sayur + siput sedut yg memang puas makan untuk 2 orang..in total baru RM7!
pastu ari khamis datang lagi
kitorang beli nasi yang hot ala2 korang punya nail (panas-panas kuku)
bersama dengan ayam seketul (kecik,sejuk), sepotong ikan kecik tanpa seurat sayur + siput sedut yang sama kuantiti macam kelmarin dulu punya kitorang beli..
total semua RM9!

WHAT THE WHAT?
hello? mahalnyerrrr..
ko ingat lauk ko tu sedap sangat ker?
panas2 macam baru masak ker semua?
kuku i lagi panas dari lauk u tau tak?!
oh..sayangnyer, semua tu hanya dalam hati jer..
tangan still cool and steady keluarkan sekeping note merah untuk bayar..
macam ade banyak sangat note kaler merah tu..
kalau dah hari2 keluar note merah jek untuk makan, esok luse makan pasir berlauk kan batu ler jawab nyer..huhu
aish..kata2 adalah satu doa..
so xbaik cakap yang x baik..
moga2 esok lusa dapat hidup lagi bersama note merah..haha

tp tu ler kesimpulannya..
just nak compare and highlight beza antara lelaki dan perempuan yang senang nampak dalam kehidupan seharian kita..
tapi, agak2, kalau yang datang beli tu adalah seorang lelaki, perempuan tu bagi harga murah x?
maybe..
normal la tu...
lelaki suka kat perempuan..
perempuan suka kat lelaki..
suka equals to attracted and then...melted..
sebab tu boleh bagi harga murah kot..
kalau x pun,
maybe perempuan yang jaga kaunter CASHier tu feel attracted kat kitorang yang cun and cute ni...
perempuan + perempuan = attracted * jealous = bagi harga mahal!
who knows..that could be the actual reason..hahahaha

1 comment:

Siti Nor Aisyah Bt.Rahman said...

sempoi.. last2 tu aku x tahan smp tgelak. hahahha