Sunday, May 16, 2010

kiter baik bile org baik dgn kiter=)

2 ari lepas, ade sorg member ni,
tetibe duk msg bgtau,
"i ade belikan sumthing utk u"
"hah? belikan ape?? awat baik sgt??"
even sebelum ni mmg de jer member2 yg baik hati duk bagi hadiah mcm2 kat kiter,
(eleh..mcm la ramai sgt..ekeke)
tapi mmg btul...
tahun ni mcm dpt mcm2 brg free a.k.a hadiah..
hehe..thanks semua kengkawan yg baik hati bg hadiah2 tu..
korg mmg besh!
bukan besh sbb korg bg hadiah....
sape xnk hadiah kan..hehe
tapi yg paling penting, korg besh sbb jadi kawan2 yg baik n baik hati pd kiter..=)
thank you very much!

then pk2 balik, semua manusia pun mcm tu...
kalo kiter baik dgn diorg, diorg baik ler dgn kiter kan..
kalo kiter wat jahat dgn diorg, diorg pon x ingin nak layan kiter bebaik...
so appreciate ler org2 baik yg ade kat sekeliling korg tu...
and..appreciate hadiah2 yg diorg bagi..
ahaks!
*gurau jer!

2 comments:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

betol tu..bile kite baik ngan org..kite tak sombong ngan orang..kite berbudi bahase ngan org,..ganjaran yang kite dapat pon 10kali ganda lebih dari ape yang kite buat baik tu...tapi kalau kite buat jahat ngan org..sekali je cukup lah...lepas tu....lagi teruk ape yang dah pernah kite buat tu yang kite dapat....setuju tak?

ayumi said...

yup2..btul tu..
setuju sgt2..hehe
kalo org buat baik ngan kiter,
mudah jer nak buat baik dgn org tu balik...
tp kalo org tu pnah wat jahat dgn kiter, rase berat jer nak buat baik dgn org tu..
pnah x rase mcm tu??